Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Bwvocht.nl
Bwvocht.nl

Optrekkend vocht

Met optrekkend vocht wordt bedoeld dat grondwater en regenwater door de zuigende (capillaire) werking van metselwerk naar boven wordt getransporteerd.

 

Hoe herkent u optrekkend vocht in uw huis?

Als gevolg van het vochtig blijven van het metselwerk zal uiteindelijk het stucwerk op de muren loslaten en er zullen zwarte schimmelplekken verschijnen op de muur. Onder de vloer kunnen de gevolgen nog groter zijn als bijvoorbeeld de kopse kanten van de vloerconstructie wegrotten.

Andere aanduidingen zijn:

  • Loslaten van behang
  • Water in de kelder
  • Vochtige muren
  • Muffe lucht
  • Condens op de ramen

 

Optrekkend vocht laten behandelen door een vochtspecialist?
Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via de offertepagina. 

 

Verwarring over optrekkend vocht

Als gevolg van slechte ventilatie gecombineerd met dubbele beglazing kan de luchtvochtigheid in uw huis zo hoog worden dat er schimmelplekken op de muur ontstaan. Om na te gaan of er bij u daadwerkelijk sprake is van optrekkend vocht dan wel een te hoge luchtvochtigheid in huis is het aan te raden even de vragenlijst hierover in te vullen en deze naar ons op te sturen. Indien u er vragen over heeft kunt u natuurlijk altijd contact opnemen via de telefoon of per e-mail. Een van onze technische adviseurs kan u vervolgens te woord staan.

 

Oplossing opstijgend vocht

Door een afsluitende laag te maken in het metselwerk wordt voorkomen dat het grondwater boven het niveau van uw vloer kan komen. Deze afsluiting wordt gemaakt door het verzadigen van de muur met MBA4. MBA4 is een acryl-gel die door middel van injectie in de muur wordt gebracht. MBA4 is door B&W Vochtwering zelf ontwikkeld en getest. (Download testcertificaten MBA4). Inmiddels kunnen wij terugkijken op 15 jaar ervaring met dit injectiemiddel en hebben duizenden huizen al een behandeling gekregen.