Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Bwvocht.nl
Bwvocht.nl

Vochtbestrijding kelder: info & prijzen

De kelder is een ruimte die vatbaarder is voor vocht dan andere kamers. Water in de kelder of een te hoge luchtvochtigheid moet daarom tijdig worden aangepakt om verdere problemen in huis te voorkomen. In dit artikel lees je meer over de symptomen en behandelingen voor een vochtige kelder.

 

Symptomen & oorzaken vochtige kelder

Een vochtige kelder kan uiteenlopende oorzaken hebben. Om het vochtprobleem gepast te kunnen bestrijden, is het dus belangrijk dat de oorzaak eerst correct bepaald wordt. Veelvoorkomende oorzaken zijn lekkages (in afvoerbuizen of waterleidingen), regeninslag, een gebrek aan ventilatie, grondvocht, beschadigde muren of scheuren. Wanneer je last hebt van water in de kelder, is dit uiteraard meteen duidelijk. Ook indien er geen water aanwezig is, kan je kelder te vochtig zijn. Dit uit zich bijvoorbeeld in de vorm van vochtplekken, schimmels of slechte geurtjes.

Doe steeds beroep op een ervaren vochtexpert wanneer je vochtproblemen ondervindt in de kelder. Een specialist kan de juiste diagnose stellen en de kelder vochtvrij maken op gepaste wijze. Er zijn verschillende oplossingen, afhankelijk van de aard, omvang en oorzaak van het vochtprobleem. Via onze online offerteservice kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van erkende vochtexperts in de buurt. Ga naar de offertepagina.

 

kelder vochtvrij maken

 

Methodes & prijzen vochtbestrijding kelder

Methode kelder waterdicht makenPrijsPrijsofferte ontvangen?
Kelder bekuipen€4000 - €10 000Offerte aanvragen
Kelder draineren€3000 - €10 000 Offerte aanvragen
Keldermuren injecterenVanaf €100 per lopende meterOfferte aanvragen

 

① Kelder draineren

Kelderdrainage is een techniek waarbij men een noppenmembraan op de muren en/of vloer van de kelder plaatst. Dit membraan bevat kanaaltjes die het water in de kelder afvoeren naar een verzamelput en het riool. Eens al het water weg is, zal de kelder wel nog steeds vochtig zijn.

Daarom is het aangewezen om daarna nog voldoende te verluchten. Een drainage wordt dus vooral toegepast wanneer er een grote hoeveelheid water in de kelder aanwezig is. Prijzen van deze methode kunnen sterk variëren, afhankelijk van de soort drainage (wanddrainage is het duurst).

 

② Kelder bekuipen

Een vochtige kelder behandelen kan ook via kelderbekuiping. De kelderwanden en vloer worden hierbij gecementeerd met een waterdichte pasta. Zo worden alle gaten en scheuren netjes waterdicht gesmeerd. In totaal worden 2 à 3 lagen aangebracht. In sommige gevallen zal er ook een nieuwe vloerplaat gegoten worden. De klimnaad – de verbinding tussen de vloer en de muren – wordt vaak ook voorzien van een versterkte hiel.

 

③ Keldermuren injecteren

Indien er sprake is van opstijgend vocht, kan het nodig zijn de muren te laten injecteren met een vochtwerende gel. Een vochtexpert zal dan net boven het grondniveau enkele gaten in de muur boren en die opvullen met de gel. Dit product zal gaan uitzetten en op die manier als een barrière fungeren voor opstijgend grondvocht.

 

TIP: Kelder ventileren of ontvochtigen

Omdat de kelder meestal een koude plek is waar weinig of geen verse lucht binnenkomt, is deze ruimte vochtiger dan andere ruimtes. Daarom is het belangrijk de luchtvochtigheid op peil te houden. Dit kan je doen door goed te ventileren of door een luchtontvochtiger te plaatsen.

 

vochtbestrijding kelder